Geplaatst op

‘Middelheim’ in Zeist

Puttertjes | doorborduren in korte columns

Over kunst en erfgoed met tips

Uitstapje naar, uitje in Zeist | Dagje weg met Kunst


‘Middelheim’ in Zeist‘Lopen we door de tuin van Slot Zeist?’ Het was tussenjassenweer, de bomen kleurden geel en de zon stond laag. Er werd nog druk getrouwd. De tuin leek anders, en ik zag een beeld van Armando. ‘Dat stond hier toch niet?’ Verrassend keek ik om mij heen en ik waande mij in het Middelheimpark, een openluchtmuseum voor beeldhouwkunst in Antwerpen met schitterende beelden, gratis entree, een indeling als een doolhof en raadselachtige openingstijden. Tijdens ons verblijf in de Scheldestad zwierven wij er vaak rond en zapten we van het ene beeld naar het andere. Rondfietsende oppassers zorgden ervoor dat we het park op tijd verlieten en zwierden ons regelmatig buiten het hek als we het spoor weer eens bijster waren.

De verrassende uitbreiding in de tuin van Slot Zeist deed goede tijden herleven. Een gouden tand op laarsjes lokte mij door de zon stralend op zijn heup te laten schitteren. ‘Pokemon, een androgyne gast uit het land van de rijzende zon en daarom geheel opgetrokken uit cirkels’, die direct zag dat ik geen pokemonplayer was, liet heel even een gouden gloed door zijn ogen schijnen, en een aandoenlijk beeld van een figuur met zwembandjes in een ruimvallend broekje die probeerde met betonnen zwemvliezen het water te bereiken, zette mij op het verkeerde been door een neusknijper in de vorm van een feestneus te dragen. Ik was vertrokken en zwierf van het ene beeld naar het andere en weer terug. Rondleidingen zijn aardig en leerzaam, maar zwerven en zelf invullen is leuker!

Beeldenroute Zeist


Beeldenroute

In de tuinen van Slot Zeist en van Slotlaan tot Centrum Zeist staat een unieke Beeldenroute centraal. Op de plattegrond staan de beelden op nummer weergegeven. Lees meer…

Gratis toegankelijk!


Eten en Drinken

Geniet van een heerlijke High Tea bij Figi. Lees meer… of een hapje en een drankje in Café de Paris. Lees meer…


En, bezoek Middelheim in Antwerpen! Lees meer…

Kijk voor actuele en lopende tentoonstellingen in Zeist op button 500

Naar een museum | Actuele tentoonstellingen | Nu te zien in Nederland en Vlaanderen


Cultuurtips | Museumrecensies | Museumresencent | Tentoonstellingen | Kunst en erfgoed nu te zien

puttertjes

←tentoonstellingsagenda

←nieuwste boven

←zoek op categorie

←zoek op plaats

←kinderen | Jeugd

←over puttertjes

←contact


2016-2019 Puttertjes©